ارتباط بدون خشونت: لازم برای زندگی

تجربه اخیرم در یک سازمان تازه اسکیل کرده، بهم نشون داد چطوری یه مهارت روزمره می تونه به یه معضل تبدیل بشه.

تجربه من از زمانی هست که یه استارتاپ کوچیک یواش یواش به یه سازمان بزرگ تبدیل میشه، یعنی یه جمع ۲۰ نفره تبدیل میشن یه اجتماع ۱۸۰ نفره و مهارت ساده ای مثل ارتباط و گفتگو که قبلا اصلا بهش فکر نمی‌شد چون فاصله آدم ها نهایت به چند متر می‌رسید، تبدیل میشه به یک مهارت ویژه و حتی معضل زمانی که فاصله ها میشه به اندازه چند طبقه ساختمون.

سر همین موضوع کتاب هایی مثل خلق رفتارهای ماندگار یا گفتگوهای سرنوشت ساز رو خوندم اما کتابی که واقعا کارساز بود و عجیب مفید به طوری که تعداد زیادی ازش رو برای سازمان مون تهیه کردیم کتابی نبود بجز ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی.

کتاب توسط مارشال روزنبرگ که خودش سال های زیادی رو صرف میانجیگری و تبدیل گفتگوهای سخت به صلح کرده نوشته شده.

نکته فوق العاده کتاب اینکه خیلی روشمند جلو میره و هیچ زمان از کتاب تصور نمی‌کنین حرفی که میزنه غیر‌قابل اجرا یا دور از واقعیت هست.

روزنبرگ یک ارتباط بدون خشونت رو به چهار مرحله تقسیم می کنه:

مشاهده – بررسی احساسات درونی – بیان و بروز احساسات – بیان درخواست

و از این میان مشاهده رو گام موثر در ایجاد یک ارتباط درست می‌دونه و میگه که مشاهده شامل دریافت همه پیام‌هایی است که از طرف مقابل به ما ارسال میشه.

یکی از نکاتی که روزنبرگ به خوبی به ما یادآوری می کنه اینکه:

مسئول بسیاری از احساساتی که ما در گفتگو تجربه می کنیم خودمان هستیم نه طرف مقابل

کتاب، ارتباط بدون خشونت را روشی تعاملی می‌دونه که تبادل اطلاعات و حل صلح‌آمیز اختلافات را تسهیل می‌کنه. همچنین بر ارزش های مشترک انسانی و نیازها تاکید زیاده داره و افراد را به پرهیز از زبانی که سبب مقاومت یا کاهش عزت نفس می‌شه تشویق می کنه.

یکی از ویژگی هایی که کتاب که اونو از بقیه کتاب های مهارت‌های ارتباط متمایز می‌کنه، درک درست اون از انسان و نیاز‌های اونه، برای مثال در بخشی از کتاب حدود ۱۳۰ احساس مثبت و ۲۱۰ احساس منفی رو بیان می‌کنه که می تونه واکنش ما در قالب یک ارتباط کلامی باشه.

کتاب شامل فصل های زیر هست:

ارتباطی که محبت را مسدود می‌کند / مشاهده بدون ارزیابی / شناسایی و ابراز احساسات /قدرت همدلی/ ارتباط محبت آمیز با خود / ابراز کامل خشم/ استفاده حفاظتی از قدرت

اگر شما هم در ارتباط های روزمره چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری دچار مشکل هستین یا فکر می‌کنین می تونین خیلی بهتر باشین این کتاب رو بهتون توصیه می کنم.

چند برش از کتاب:

همه خشونت ها نتیجه این است که مردم خود را فریب دهند و باور کنند که درد آنها از افراد دیگر ناشی می‌شود و در نتیجه آن افراد مستحق مجازات هستند.

ما زمانی خطرناک هستیم که از نحوه فکر و رفتار و احساسات مان آگاه نباشیم.

تحلیل دیگران در واقع بیانگر نیازها و ارزشهای خودمان است.

در

برچسب(ها):

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *